PROGRAM PENYERAHAN ‘ROTAN’ SIMBOLIK PELAKSANAAN PERATURAN SEKOLAH DAN CERAMAH IMPLIKASI JENAYAH JUVANA PELAJAR SMK ARAU TAHUN 2020

13 Januari 2020 – Satu program anjuran HEM telah di laksanakan bagi meningkatkan kesedaran dan semangat para pelajar untuk berusaha mencapai kejayaan di alam persekolahan.  Hal ini kerana tahap disiplin pelajar masih berada di paras sederhana. Proram ini telah dirasmikan oleh YDP Pengerusi PIBG SMK Arau TN HJ Mohd Khalid Bin Ahmad. Turut hadir dan menyampaikan ceramah adalah Tuan Akbar Nizam bin Abd Razak Pegawai Perhubungan Sekolah.

Pihak sekolah telah cuba memberikan sedaya upaya untuk meningkatkan prestasi pelajar dalam akademik da sahsiah  namun seandainya pelajar itu sendiri tiada kesedaran dalam diri nescaya sukar untuk mencapai aspirasi bersama. Justeru itu, program ini difikirkan perlu sebagai satu usaha pemangkin untuk menggerakkan pelajar ke arah yang lebih positif.

Diharap program ini dapat membantu pelajar membuat anjakan paradigma dalam mencapai kejayaan di dalam peperiksaan pada tahun ini.Semoga program ini dapat dilaksanakan dengan teratur dan lancar bagi merealisasikan objektifnya.  Semoga dengan kerjasama dan komitmen daripada semua pihak khususnya dari guru-guru sekolah ini pelajar yang menyertai program ini dapat dijayakan dengan berkesan.

Bookmark the permalink.