MAJLIS PENYERAHAN WANG KWAPM TAHUN 2020

28 Ogos 2020 – SMK Arau telah mengadakan Majlis Penyerahan Wang (KWAPM).Majlis ini berlangsung  di Dewan Sharifah Farah Adriana yang bermula pada pukul 11.00 pagi. Majlis ini melibatkan  42 orang waris pelajar Tingkatan 1. Penyerahan wang tersebut bertujuan untuk meringankan beban ibu bapa untuk persekolahan anak-anak. Selain itu,menyalurkan bantuan kerajaan kepada golongan yang memerlukan.

Bantuan KWAPM ini adalah untuk memberi bantuan secara khusus kepada murid miskin warganegara Malaysia di sekolah kerajaan / bantuan kerajaan dari semua bangsa dan agama dengan harapan dapat mengelakkan keciciran, meningkatkan tahap pencapaian akademik serta menjana kecemerlangan pelajar secara menyeluruh.

Bantuan KWAPM ini diserahkan oleh  Puan Azizah bt. Mustafa (Pengetua SMK Arau). Diharap bantuan ini dapat memberikan suntikan motivasi kepada pelajar untuk lebih berjaya dalam akademik dan sahsiah.