KAYUHAN AMAL BULAN KEMERDEKAAN 2019

13 September 2019 – Sambutan kemerdekaan peringkat sekolah sempena hari kemerdekaan ke-62 Sekolah Menengah  Kebangsaan Arau,  anjuran Unit  Kokurikulum dengan     kerjasama PIBG SMK Arau, Unit Bimbingan dan   Kaunseling, Panitia Sejarah dan Sivik dan Kelab &    Persatuan, RIMUP dengan kerjasama  Pusat Sumber Sekolah, Sekolah Menengah Kebangsaan  Arau. Matlamat utama penganjuran aktiviti   bersempena sambutan kemerdekaan adalah bagi    memupuk semangat patriotisme dalam kalangan murid-murid dan pelajar dan guru SMK Arau serta meningkatkan kesedaran warga sekolah tentang konsep dan   rentetan sejarah kemerdekaan Negara dan perjuangan pelbagai pihak yang berusaha meraih kemerdekaan. Dalam kayuhan tersebut peserta turut menyampaikan Sumbangan Amal kepada Asnaf  di 3 kawasan  iaitu, DUN Guar Sanji, DUN Pauh dan RPA Arau. Pelepasan peserta kayuhan oleh YDP PIBG diirigi Pengetua dan Penolong Kanan.